Afholdte arrangementer

 

Psykiatri i Somalia

I 2007 henvendte jeg mig til Andreas Kamm,Dansk Flygtnigehjælps (DFH)general sekretær  med forslaget om,at vi i fælleskab lavede noget for de psykisk syge i Somalia.Min tanke var,at somaliske læger og sygeplejersker i Skandinavien kunne arbejde på skift på en psykiatrisk institution i Somalia.Erfaringerne viser,at når man har boet i mange år i diaspora og har et liv i det nye land så er det svært at rejse hjem igen men de fleste kan godt afsætte afgrænset tid til dette arbejde.Andreas Kamm var enig.Jeg fik 2 sparringspartnere i DFH og det er Anders Knudsen og Thomas Thomsen,begge med megen viden om Somalia.

Den 29 marts holdt vi i København konferencen"Somaliere i diaspora hjælper de psykisk syge i Somalia" . Det var en meget spændende og vedkommende konference.22 somaliske læger og sygeplejersker samledes for at tale om hvordan vi kan hjælpe de psykisk syge i vores land.

Udover de skandinaviske lande kom der somaliske fagfolk fra Finland og Tyskland.

Vi har nedsat en arbejdsgruppe der skal videreudvikle tankerne og vi skal mødes første gang i Oslo i begyndelsen af maj.

Skønt at erfare,at der er så mange veluddannede somaliere i diaspora og de vil det samme som mig:at gøre en forskel,at hjælpe de psykisk syge i Somalia.

Ahmed og Brigitte Awad fra Tyskland har allerede et projekt i gang:"A life without chains" i den nordsomaliske by Burao.De har bogstaveligt talt fjernet lænkerne fra en lang række psykisk syge ,der har levet et liv i lænker i årevis.

Safia der er sygeplejerske i Norge arbejder hårdt i Mogadishu for ,at uddanne sygeplejersker på Mogadishu universitetet.Og det er på trods af skyderier og bombninger.

Der er meget at tage fat i men vi er flere der vil samme vej.

Region Syddanmark og DFH har sponsoreret konferencen.Et stort tak herfra.

Skriv venligst til mig hvis du har ideer til fundraising til vores arbejde i Somalia.